iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sorbet jabłkowo-rabarbarowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zimny słodki lekki nie ma nic wspanialszego

Sorbet jabłkowo-rabarbarowy

Składniki:

Sorbet jabłkowo-rabarbarowy

 

  • 4 kawałki rabarbar,
  • 2 szt jabłko,
  • 1 szt białko,
  • 4 łyżki cukier brązowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sorbet jabłkowo-rabarbarowy
Rabarbar i jabłka myjemy i obieramy cieniutko. Następnie kroimy w kosteczkę. W garnku ok 1-1,5 litr wody gotujemy owoce z dodatkiem cukru.Ja u żyłam trzcinowego Gdy owoce są miękkie miksujemy je blenderem i zostawiamy do ostygnięcia. Białko ubijamy na pianę i mieszamy z zmiksowanymi owocami. Na początku nie będzie chciało się ładnie połączyć ale później ładnie się złączy Wkładamy do pudełka ,pojemnika i wkładamy do zamrażarki co 20- 30 min mieszamy łyżką ,żeby lody nie zamarzły . Podajemy z bezą