Sposób przygotowania:
Sorbet miodowo-truskawkowy
Truskawki umyć, odszypułkować, lekko osuszyć na papierowym ręczniku. Truskawki przełożyć do plastikowego pojemnika, zamknąć i mocno zamrozić. Po kilku godzinach zamrożone truskawki przełożyć do miski blendera. Dodać do nich miód i wyciśnięty z cytryny sok. Wszystko dokładnie miksować, stopniowo dolewając przegotowaną, zimną wodę. W razie potrzeby gotowy sorbet wstawić jeszcze na pół godziny do zamrażalnika, a następnie rozłożyć do pucharków. Podawać od razu.
![Sorbet miodowo-truskawkowy Sorbet miodowo-truskawkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sorbet-miodowo-truskawkowy-112205.jpg)
![Sorbet miodowo-truskawkowy Sorbet miodowo-truskawkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sorbet-miodowo-truskawkowy-112206.jpg)
![Sorbet miodowo-truskawkowy Sorbet miodowo-truskawkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sorbet-miodowo-truskawkowy-112207.jpg)
![Sorbet miodowo-truskawkowy Sorbet miodowo-truskawkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sorbet-miodowo-truskawkowy-112208.jpg)