Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sorbet owocowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przygotowanie domowego sorbetu jest niezwykle proste. Wystarczy zamrozić dowolne owoce, dodać trochę miodu lub cukru i trochę dowolnego płynu... Wszystko zmiksować i sorbet gotowy:)

Sorbet  owocowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sorbet owocowy

 

Sposób przygotowania:

Sorbet owocowy
Ananasa obrać, usunąć twardy rdzeń. Melona (użyłam takiego o pomarańczowym środku) obrać, usunąć z niego pestki. Ananasa i melona pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego, plastikowego pojemnika i mocno zamrozić. Zamrożone owoce przełożyć do miski blendera. Dodać do nich zamrożone truskawki i miód, wlać sok. Wszystko dokładnie zmiksować. Sorbet można podawać od razu lub dodatkowo zmrozić go w zamrażalniku (ja jeszcze zamroziłam). 
Sorbet  owocowy
Obrane i pokrojone owoce przełożone do plastikowego pojemnika.
Sorbet  owocowy
Wszystkie zamrożone owoce przełożone do miski blendera.
Sorbet  owocowy
Zamrożone owoce dokładnie zmiksowane z miodem i sokiem jabłkowym.
Sorbet  owocowy
Masa sorbetowa przełożona do zamykanego plastikowego pojemnika.