Sposób przygotowania:
Sorbet szpinakowo - owocowyETAP 1:

Pomarańcze i limonki parzymy i oczyszczamy. Szpinak myjemy i osuszamy.
Pomarańcze obieramy, dzielimy na cząstki, wrzucamy do blendera kielichowego.
ETAP 2:

Limonki obieramy, kroimy na cząstki, które dodajemy do pomarańczy.
ETAP 3:

Do owoców dodajemy wodę (opcjonalnie: sok pomarańczowy) i ksylitol lub cukier...
ETAP 4:

oraz osuszone liście szpinaku.
ETAP 5:

Całość blendujemy
ETAP 6:

Otrzymany koktajl przecedzamy przez sito, aby pozbyć się niezmiksowanych cząstek szpinaku i pestek z owoców.
Jednolity płyn przelewamy do naczyń do mrożenia. Wstawiamy do zamrażarki.
Przez pierwsze 6 godzin mrożenia sorbet wyjmujemy co 45-60 minut i miksujemy.