CzekoladowaMuffinka

CzekoladowaMuffinka

Kucharz
[Przepisów: 3]

Sorbet wiśniowo-bananowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealne na letnie upały, gdy potrzebne jest natychmiastowe orzeźwienie. Nadają się też dla najmłodszych, ponieważ nie zawierają cukru. Smaczne i zdrowe. Nic tylko się zajadać !

Sorbet wiśniowo-bananowy

Składniki:

Sorbet wiśniowo-bananowy

 

Sposób przygotowania:

Sorbet wiśniowo-bananowy
1) Wiśnie miksujemy razem z bananem w blenderze lub malakserze na gładką masę. Radzę użyć jak największych obrotów.

2) Masę przekładamy do kilku mniejszych foremek lub jednego dużego pudełka.

3) Wkładamy do zamrażalnika na 1-2 godziny.

4) Jeśli wybraliśmy opcję z mniejszymi foremkami możemy od razu się zajadać. Ci, którzy przygotowali lody w jednym pojemniku nakładają je do pucharków lub wafelków za pomocą specjalnej łyżki.