Sposób przygotowania:
Sorbet wiśniowo-bananowy
1) Wiśnie miksujemy razem z bananem w blenderze lub malakserze na gładką masę. Radzę użyć jak największych obrotów.
2) Masę przekładamy do kilku mniejszych foremek lub jednego dużego pudełka.
3) Wkładamy do zamrażalnika na 1-2 godziny.
4) Jeśli wybraliśmy opcję z mniejszymi foremkami możemy od razu się zajadać. Ci, którzy przygotowali lody w jednym pojemniku nakładają je do pucharków lub wafelków za pomocą specjalnej łyżki.
2) Masę przekładamy do kilku mniejszych foremek lub jednego dużego pudełka.
3) Wkładamy do zamrażalnika na 1-2 godziny.
4) Jeśli wybraliśmy opcję z mniejszymi foremkami możemy od razu się zajadać. Ci, którzy przygotowali lody w jednym pojemniku nakładają je do pucharków lub wafelków za pomocą specjalnej łyżki.