Sposób przygotowania:
Sorbet z melona.
Melon przekroić na pół i wypestkować,wydrążyć miąższ,oddzielić od skórki.Pokroić na mniejsze kawałki,przykryć i wstawić do lodówki,a resztę owocu zmiksować z cukrem pudrem i sokiem z cytryny.Potem wstawić na 2-3 h. do zamrażarki i od czasu do czasu przemieszać by nie potworzyły się kryształki lodu.Po upływie czasu wyjąć puree owocowe i rozmrozić przed podaniem
i przetrzepać mikserem,aby masa się rozkruszyła.Gotowy sorbet przełożyć do wysokiego szklanego pucharka i polać winem wytra-
-wnym musującym i ozdobić pozostałymi kawałkami melona.
i przetrzepać mikserem,aby masa się rozkruszyła.Gotowy sorbet przełożyć do wysokiego szklanego pucharka i polać winem wytra-
-wnym musującym i ozdobić pozostałymi kawałkami melona.