marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sorbet z melona.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Melon przepołowić i wypestkować,pokroić na kawałki,zmiksować na puree i zamrozić na 2-3 h.

Sorbet z melona.

Składniki:

Sorbet z melona.

 

  • 1 dojrzały melon,
  • 60-80 g.cukru pudru,
  • 2 łyżki soku z cytryny.

Sposób przygotowania:

Sorbet z melona.
Melon przekroić na pół i wypestkować,wydrążyć miąższ,oddzielić od skórki.Pokroić na mniejsze kawałki,przykryć i wstawić do lodówki,a resztę owocu zmiksować z cukrem pudrem i sokiem z cytryny.Potem wstawić na 2-3 h. do zamrażarki i od czasu do czasu przemieszać by nie potworzyły się kryształki lodu.Po upływie czasu wyjąć puree owocowe i rozmrozić przed podaniem
i przetrzepać mikserem,aby masa się rozkruszyła.Gotowy sorbet przełożyć do wysokiego szklanego pucharka i polać winem wytra-
-wnym musującym i ozdobić pozostałymi kawałkami melona.