Sposób przygotowania:
Gruszkowa tarta tatin
Z mąki, wody i octu przygotuj ciasto podstawowe. Wyrobione ciasto rozwałkuj po czym rozsmaruj na nim miękkie masło, całość złóż w kopertę i odstaw do schłodzenia, czynność te powtarzaj kilkukrotnie.
Na suchej patelni skarmelizuj cukier, kiedy nabierze złocistego koloru ułóż na nim obrane i pokrojone w ćwiartki gruszki.
Po chwili do owoców dodaj rum, wodę, wanilię i masło, całość duś do miękkości od czasu do czasu obracając owoce.
Patelnię z owocami szczelnie przykryj rozwałkowanym ciastem francuskim i wstaw do pieca, ciasto piecz przez 30-40 minut w 180top lub do momentu aż nabierze złotobrązowego koloru.
Na suchej patelni skarmelizuj cukier, kiedy nabierze złocistego koloru ułóż na nim obrane i pokrojone w ćwiartki gruszki.
Po chwili do owoców dodaj rum, wodę, wanilię i masło, całość duś do miękkości od czasu do czasu obracając owoce.
Patelnię z owocami szczelnie przykryj rozwałkowanym ciastem francuskim i wstaw do pieca, ciasto piecz przez 30-40 minut w 180top lub do momentu aż nabierze złotobrązowego koloru.
SylaUla