slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Clafoutis rabarbarowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny, uniwersalny deser zapiekany. W zależności od dodanych owoców możemy uzyskać za każdym razem inny smak deseru.

Clafoutis rabarbarowe

Składniki:

Clafoutis rabarbarowe

 

Sposób przygotowania:

Clafoutis rabarbarowe
Rabarbar myjemy, osuszamy, pozbawiamy błonki i kroimy w plasterki. Mąkę mieszamy w misce z jajkami, ksylitolem i mlekiem aż nie będzie grudek.

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Wysypujemy na dno pokrojony rabarbar i zalewamy go ciastem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.