Sposób przygotowania:
Maślane eklerki kawowe
Do rondelka wlej wodę, dodaj masło oraz szczyptę soli, wszystko razem zagotuj. Kiedy masło się rozpuści a woda zacznie wrzeć dodaj przesianą mąkę pszenną, całość energicznie ucieraj uważając żeby ciasto się nie przypaliło.
Do wystudzonego ciasta wbijaj jajka jedno po drugim ucierając je przy tym mikserem. Gotowe ciasto przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj z niego paski na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka piecz 30min w 200stop.
Do garnka wlej połowę mleka i zagotuj je wraz z cukrem, kawą i wanilią, w pozostałym mleku rozmieszaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, tak przygotowaną zawiesinę wlej do gotującego się mleka stale mieszając. W gorącym jeszcze budyniu rozetrzyj zimne masło.
Gotowym kremem smaruj przepołowione ciastka.
Do wystudzonego ciasta wbijaj jajka jedno po drugim ucierając je przy tym mikserem. Gotowe ciasto przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj z niego paski na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka piecz 30min w 200stop.
Do garnka wlej połowę mleka i zagotuj je wraz z cukrem, kawą i wanilią, w pozostałym mleku rozmieszaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, tak przygotowaną zawiesinę wlej do gotującego się mleka stale mieszając. W gorącym jeszcze budyniu rozetrzyj zimne masło.
Gotowym kremem smaruj przepołowione ciastka.