Sposób przygotowania:
Sorbetowo-jogurtowe lody truskawkowe
Truskawki umyć, osuszyć i pozbawić szypułek. 200 g truskawek przełożyć do rondelka, dodać stevię i dusić do miękkości owoców. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić i przełożyć do blendera i dodać około 5 łyżek wrzątku. Zblendować dokładnie.
Rozłożyć po równo do foremek na lody mniej więcej na połowę wysokości i odłożyć do zamrażalnika na około 5-7 minut. Pozostałe truskawki przełożyć do blendera i zmiksować je z jogurtem i stevią. Przełożyć na sorbetową masę i ponownie odłożyć do całkowitego zamrożenia.
Z podanych składników wyszło mi 12 małych lodów po 55 g. Smacznego!
Rozłożyć po równo do foremek na lody mniej więcej na połowę wysokości i odłożyć do zamrażalnika na około 5-7 minut. Pozostałe truskawki przełożyć do blendera i zmiksować je z jogurtem i stevią. Przełożyć na sorbetową masę i ponownie odłożyć do całkowitego zamrożenia.
Z podanych składników wyszło mi 12 małych lodów po 55 g. Smacznego!