Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Sos Ailloli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sos doskonale sprawdza się podawany do potraw z drobiu.

Sos Ailloli

Składniki:

Sos Ailloli

 

  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone,
  • 2 żółtka,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • szczypta pieprzu,
  • 1/2 łyżeczki musztardy,
  • 250 ml oliwy
  • 4 łyżeczki octu winnego

Sposób przygotowania:

Sos Ailloli
W robocie kuchennym wymieszać musztardę z czosnkiem, żółtkami, solą i pieprzem. Podczas mieszania masy, olej wlewać cienkim, równym strumieniem. Dodać ocet. Przelać do miski; używać w miarę potrzeby.