Sposób przygotowania:
Sos bolonski swojski
Mieso zmielic, pieczarki rowniez. Jesli macie gotowe mieso mielone, to pokrojcie pieczarki na male kawaleczki. Mieso i peczarki usmazyc na patelni teflonowej.. tak dlugo smazyc, az beda widoczne przybrazowienia. Dopiero teraz posolic. Dodac pozostale przyprawy. Pomidory zmiksowac i wlac na patelnie oraz wypelnic puszke woda i wlac ja rowniez do sosu. Pogotwac jeszcze chwile na malym ogniu. Dosmakowac. Dodac troszke smietany. Gotowe.
Podawac z makaronem i potartym serem... w idealnym przypadku z parmezanem.
Polecam makaron z pelnego przemialu, jak na zdjeciu :)
Podawac z makaronem i potartym serem... w idealnym przypadku z parmezanem.
Polecam makaron z pelnego przemialu, jak na zdjeciu :)
pusieczek2@wp.pl