Sposób przygotowania:
Sos cebulowo- czosnkowy
Cebule obrać i pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na oleju, dodać wrzący wywar jarzynowy. Czosnek obrać z łusek, ponacinać końcówki i wrzucić do wywaru z cebulą. dodać cynamon i przecier pomidorowy. Gotować 15 minutek na małym ogniu.
Następnie wyłowić czosnek a resztę przyprawić solą, cukrem i skropić sokiem z cytryny. Sos powinien być gęstawy i słodkawokwaśny.
Podajmy taki sos na ciepło do ryb smażonych saute lub na zimno do ryby faszerowanej, a także do jajek gotowanych na twardo
Następnie wyłowić czosnek a resztę przyprawić solą, cukrem i skropić sokiem z cytryny. Sos powinien być gęstawy i słodkawokwaśny.
Podajmy taki sos na ciepło do ryb smażonych saute lub na zimno do ryby faszerowanej, a także do jajek gotowanych na twardo