eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Sos cebulowo-sojowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos cebulowo-sojowy, sos cebulowo-sojowy

Sos cebulowo-sojowy

Składniki:

Sos cebulowo-sojowy

 

 

Sposób przygotowania:

Sos cebulowo-sojowy
Z papryki usunąć gniazda nasienne. Zalać osolonym wrzątkiem, obgotować. Wsypać obraną i pokrojoną w plastry cebulę. Gotować ok. 7 minut, po czym paprykę wyjąć i usunąć z niej skórkę. Obrać czosnek i przecisnąć przez praskę. Odsączoną cebulę, paprykę i czosnek zmiksować ze sobą. Rozetrzeć oliwę z sosem sojowym. Wymieszać ze zmiksowanym płynem. Przyprawić. Schłodzić. Podawać do jajek.

Tagi:

sosy