Sposób przygotowania:
Sos cukiniowo ogórkowym na kaszy owsianej
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Ogórki konserwowe osączamy i kroimy w kostkę.Filet z kurczaka kroimy na drobne kawałki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę dodajemy mięso z kurczaka i pokrojone cukinie i ogórki. Dusimy na małym ogniu, lekko solimy.
Następnie podlewamy bulionem, dusimy około 10 minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy śmietanę wymieszaną z solą i pieprzem.
Dusimy jeszcze około minuty, podajemy z kaszą owsianą.
Na patelni rozgrzewamy oliwę dodajemy mięso z kurczaka i pokrojone cukinie i ogórki. Dusimy na małym ogniu, lekko solimy.
Następnie podlewamy bulionem, dusimy około 10 minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy śmietanę wymieszaną z solą i pieprzem.
Dusimy jeszcze około minuty, podajemy z kaszą owsianą.