Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowy
Pieczarki dokładnie oczyścić i dowolnie pokroić, ja zazwyczaj kroje na pół lub na trzy grubsze plasterki. Następnie rozpuścić masło. Wrzucić pokrojone pieczarki.
Smażyć kilka minut aż pieczarki ściemnieją. Następnie zalać wodą.
Zagotować i gotować ok 10 minut, do smaku doprawić sola lub sosem sojowym. Mąkę wymieszać w odrobinie wody. Zmniejszyć gaz do minimum i wlać rozmąconą mąkę.
Cały czas mieszać i powoli zwiększać gaz aby sos się zagotował.
Smażyć kilka minut aż pieczarki ściemnieją. Następnie zalać wodą.
Zagotować i gotować ok 10 minut, do smaku doprawić sola lub sosem sojowym. Mąkę wymieszać w odrobinie wody. Zmniejszyć gaz do minimum i wlać rozmąconą mąkę.
Cały czas mieszać i powoli zwiększać gaz aby sos się zagotował.