Sposób przygotowania:
Penne w kremowym sosie cukiniowo-szparag
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Szparagi myjemy, odłamujemy końcówki i kroimy na mniejsze kawałki. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić szparagi, doprawić solą i podsmażamy do miękkości. Następnie dodajemy cukinię z posiekana drobno cebulą, podsmażamy 3-5 minut i doprawiamy wegetą, pieprzem. Rozbełtane w osobnej miseczce jajko wymieszać z mascarpone i jogurtem i zawrtość przelać na patelnię. Mieszamy całość dokładnie i ściągamy z ognia. Dodajemy makaron, mieszamy. Mozzarellę ściermay na dużych oczkach na tarce. Zawartość patelni przekładamy na talerze i posypujemy mozzarellą. Całość można jeszcze skropić oliwą z oliwek.