LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Sos czosnkowo-bazyliowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Super do pizzy, sałatek...

Sos czosnkowo-bazyliowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos czosnkowo-bazyliowy

 

Sposób przygotowania:

Sos czosnkowo-bazyliowy
Ząbki czosnku obrac i wrzucic do słoika lub innego naczynia (np. bezpośrednio do dzbanuszka szklanego, glinianego z przykrywką). Dorzucic liście świeżej bazylii i zalac oliwą (może byc olej). Odstawic w chłodne miejsce przynajmniej na 12 godzin, by sos nabrał aromatu.
Idealny do pizzy i nie tylko.
Sos czosnkowo-bazyliowy
Kilka ząbków czosnku do sosu czosnkowo-bazyliowego.
Sos czosnkowo-bazyliowy
Świeże liście bazylii do sosu czosnkowo-bazyliowego.