eska

eska

Starszy Kucharz
[Przepisów: 36]

Sos czosnkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sos idealny do bułeczek drożdzowych, gyros i dań mięsnych

Sos czosnkowy

Składniki:

Sos czosnkowy

 

  • 1 jogurt naturalny duży
  • 3-4 łyżki gęstego majonezu
  • 4 duże ząbki czosnku
  • ewentualnie pół łyżeczki czosnku suszonego - dla wielbicieli :)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sos czosnkowy
Do wysokiego naczynia przelewamy jogurt, dodajemy majonez, przeciskamy czosnek (wielbiciele czosnku dodają jeszcze suszony), sól i pieprz do smaku.
Wszystko razem mieszamy łyżką lub mikserem.
Wkładamy do lodówki na około 20 minut - żeby się "przegryzł"
Smacznego :)

Polecam szczególnie do bułeczek drożdżowych!