klemens

klemens

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Sos czosnkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Doskonały do mięs, sałatek, ryb.

Sos czosnkowy

Składniki:

Sos czosnkowy

 

  • 200 ml. majonezu
  • 2-3 ząbki czosnku
  • mleko
  • majeranek
  • oregano
  • 1 łyżka cukru

 

Sposób przygotowania:

Sos czosnkowy
Sposób przyrządzenia:

Dużą szczyptę majeranku i oregano ścieramy na mały spodek, zalewamy wrzątkiem na około 5 min.(kilka kropel aby naciągnęło tylko wodą) i dodajemy do majonezu następnie dodajemy przeciśnięty czosnek i łyżkę cukru wszystko to dokładnie mieszamy. Jeśli sos jest zbyt gęsty dolewamy w miarę potrzeby mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji.