LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Sos do klusek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Super sos do każdego rodzaju klusek.

Sos do klusek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos do klusek

 

 

Sposób przygotowania:

Sos do klusek
Pieczarki oczyścić. Kiełbasę pokroić w półplastry. Cebulki pokroić w plasterki i razem z kiełbasą podsmażać na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone pieczarki, przykryć i podgrzewać. W tym czasie pokroić w paski oczyszczoną paprykę i dodać do reszty. Dusić ok. 10 minut. Po czym wlać bulion połączony ze śmietaną. Poddusić, przyprawić do smaku. Podawać do wszelkiego rodzaju klusek.
Sos do klusek
Podsmażanie kiełbasy z cebulką do sosu do klusek.
Sos do klusek
Przygotowanie pieczarek do sosu do klusek.
Sos do klusek
Dodanie pieczarek do smażonej kiełbasy z cebulką.
Sos do klusek
Dodanie pasków papryki do składników sosu.

Tagi:

kielbasa