Sposób przygotowania:
Sos do klusek ziemniaczanych
Mięso kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Obsmażamy na patelni i przekładamy do rondla. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę chwilę smażymy i podlewamy troszkę wodą (można dodać kostkę rosołową).
Paprykę oczyszczamy i kroimy w drobna kostkę, ogórki w półplasterki albo też w kostkę. Gdy mięso zacznie mięknąć dodajemy paprykę i ogórki. Z tłuszczu i mąki robimy jasną zasmażkę i dodajemy do mięsa .
Doprawiamy do smaku i krótko razem dusimy.
Paprykę oczyszczamy i kroimy w drobna kostkę, ogórki w półplasterki albo też w kostkę. Gdy mięso zacznie mięknąć dodajemy paprykę i ogórki. Z tłuszczu i mąki robimy jasną zasmażkę i dodajemy do mięsa .
Doprawiamy do smaku i krótko razem dusimy.