Sposób przygotowania:
Mięso w sosie
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Oprószamy solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Dodajemy miód i zmiażdżony czosnek. Wszystko mieszamy i wcieramy w mięso. Skrapiamy olejem i odstawiamy na 30 -60 min do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy albo rumienimy pokrojoną cebulę. Przekładamy do rondla a tym samym tłuszczu obsmażamy na rumiano mięso. Przekładamy do rondla, dodajemy przyprawy i zalewamy wodą by minimalnie zakryła mięso.
Dodajemy kostkę(można pominąć) i dusimy do miękkości 60-70 min. Na koniec mąkę rozprowadzamy w wodzie i zagęszczamy sos.
Doprawiamy do smaku.
Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy albo rumienimy pokrojoną cebulę. Przekładamy do rondla a tym samym tłuszczu obsmażamy na rumiano mięso. Przekładamy do rondla, dodajemy przyprawy i zalewamy wodą by minimalnie zakryła mięso.
Dodajemy kostkę(można pominąć) i dusimy do miękkości 60-70 min. Na koniec mąkę rozprowadzamy w wodzie i zagęszczamy sos.
Doprawiamy do smaku.