Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowo - dyniowy
Przygotować pieczarki i cebulę. Dynię i cebulę pokroić w kostkę a pieczarki dowolnie, mogą być plasterki lub ćwiartki. To zależy od wielkości pieczarek. W garnku lub szerokim rondlu rozgrzać olej.
Wszystkie pokrojone składniki wrzucić na olej i smażyć aż pieczarki się lekko zrumienią. Potem podlać wodą, dodać przyprawy i dusić wszystko pod przykryciem około 20 minut.
Po upływie tego czasu zabielić sos śmietaną i zagotować go a na koniec wrzucić posiekany koperek.
Sos wymieszać i podawać z makaronem lub kluskami śląskimi.
Wszystkie pokrojone składniki wrzucić na olej i smażyć aż pieczarki się lekko zrumienią. Potem podlać wodą, dodać przyprawy i dusić wszystko pod przykryciem około 20 minut.
Po upływie tego czasu zabielić sos śmietaną i zagotować go a na koniec wrzucić posiekany koperek.
Sos wymieszać i podawać z makaronem lub kluskami śląskimi.
Kuchnia MagdaLeny
zewa
Dziękuję :)