Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sos pieczarkowo-paprykowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo smaczny, pieczarkowo-paprykowy sos. Nadaje się i do mięska, i do polania np. klusek śląskich.

Sos pieczarkowo-paprykowy

Składniki:

Sos pieczarkowo-paprykowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowo-paprykowy
Bulion zagotować. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Obrane pieczarki i paprykę posiekać. Dodać do gotującego się bulionu. Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem około 20 minut. Mąkę wymieszać z zimną wodą, wlać do sosu. Zagotować.

Sos doprawić do smaku i podawać na gorąco do mięska lub klusek.

Tagi:

papryka