Sposób przygotowania:
Sos do pizzy
Do rondla wlać 1/3 szkl wody, zagotować, ostudzić.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub rozgnieść na papkę nożem.
Majonez wyłożyć do miski, dodać posiekany czosnek, dobrze wymieszać.
Oregano dodać do chłodnej przegotowanej wody, dobrze wymieszać.
Wodę z przyprawą wlać do majonezu, dokładnie rozetrzeć.
Gotowy sos wstawić na 3 godz. do lodówki, aby sos przeszedł czosnkiem.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub rozgnieść na papkę nożem.
Majonez wyłożyć do miski, dodać posiekany czosnek, dobrze wymieszać.
Oregano dodać do chłodnej przegotowanej wody, dobrze wymieszać.
Wodę z przyprawą wlać do majonezu, dokładnie rozetrzeć.
Gotowy sos wstawić na 3 godz. do lodówki, aby sos przeszedł czosnkiem.