Sposób przygotowania:
Domowa pizza na domowym sosie
Do większej miski przekładam wszystkie składniki, następnie łącze ,wyrabiając ręcznie Wyrabiam ok 15 min.,następnie ciasto pozostawiam do wyrośnięcia ok 60 minut. Filet z indyka dokładnie mielę. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Cebulę obiueram a następnie kroję drobno . Przekładam na patelnię cebulę i po ok 1 minucie mięso z indyka. Doprawiam. Smażę na rumiany kolor. Ogórki kroję w drobną kostkę. Przecier pomidorowy przekładam do garnka o grubym dnie , dodaję czosnek i przyprawy. Całość mieszam i odparowuje aż sos będzie odpowiednio gęsty. Studzę sos .Wyrośnięte ciasto dziele na 4 części . Formę wykładam papierem do pieczenia a następnie ciasto rozwałkowuje i przekładam do formy. Ciasto smaruję sosem pomidorowym, a następnie przekładam ser tarty, szpinak ,mięso i ogórki.Piekę ok 25 min w 200 stopniach.Podaję z ulubionym sosem. Smacznego.