Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Kartacze z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne kartacze z mięsem, niedrogie i łatwe w wykonaniu, najlepiej smakuja ze skwarkami lub sosem, polecam

Kartacze z mięsem

Składniki:

Kartacze z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Kartacze z mięsem
30 dag ziemniaków obrać i ugotować, a resztę zetrzeć na tarce.
Ugotowane ziemniaki wyjąć z wody i rozgnieść widelcem i połączyć ze startymi ziemniakami odciśniętymi z nadmiaru wody, przyprawić do smaku solą, wymieszać z jajkiem.
Cebulę obrać, pokroić drobno i przesmażyć na oleju, dodać mięso oraz przyprawy, przesmażyć razem, lekko przestudzić.
nabierać po porcji ziemniaczanego ciasta na rękę, lekko go spłaszczyć i na środek nakładać porcje farszu mięsnego wzdłuż - formując wałeczki.
Gotować ok 20-25 minut w osolonej wodzie.
Podawać polane skwarkami ;-)