Sposób przygotowania:
Kartacze z mięsem
30 dag ziemniaków obrać i ugotować, a resztę zetrzeć na tarce.
Ugotowane ziemniaki wyjąć z wody i rozgnieść widelcem i połączyć ze startymi ziemniakami odciśniętymi z nadmiaru wody, przyprawić do smaku solą, wymieszać z jajkiem.
Cebulę obrać, pokroić drobno i przesmażyć na oleju, dodać mięso oraz przyprawy, przesmażyć razem, lekko przestudzić.
nabierać po porcji ziemniaczanego ciasta na rękę, lekko go spłaszczyć i na środek nakładać porcje farszu mięsnego wzdłuż - formując wałeczki.
Gotować ok 20-25 minut w osolonej wodzie.
Podawać polane skwarkami ;-)
Ugotowane ziemniaki wyjąć z wody i rozgnieść widelcem i połączyć ze startymi ziemniakami odciśniętymi z nadmiaru wody, przyprawić do smaku solą, wymieszać z jajkiem.
Cebulę obrać, pokroić drobno i przesmażyć na oleju, dodać mięso oraz przyprawy, przesmażyć razem, lekko przestudzić.
nabierać po porcji ziemniaczanego ciasta na rękę, lekko go spłaszczyć i na środek nakładać porcje farszu mięsnego wzdłuż - formując wałeczki.
Gotować ok 20-25 minut w osolonej wodzie.
Podawać polane skwarkami ;-)