Sposób przygotowania:
Pstrąg smażony z koperkiem
Ryby umyć, osuszyć , odciąć głowy lub zostawić wg. uznania.
Umyty , osuszony koper posiekać drobno.
Plastry cytryny przekroić na pół.
Ryby od środka oprószyć świeżo mieloną solą i pieprzem , posypać odrobiną kopru oraz włożyć po dwie połówki cytryny.
Po wierzchu także posypać przyprawami.
Pozostały koper wymieszać z mąką , w mieszance panierować ryby.
Smażyć na rozgrzanym maśle z olejem przez 3-5 min z każdej strony w zależności od grubości ryby.
Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Umyty , osuszony koper posiekać drobno.
Plastry cytryny przekroić na pół.
Ryby od środka oprószyć świeżo mieloną solą i pieprzem , posypać odrobiną kopru oraz włożyć po dwie połówki cytryny.
Po wierzchu także posypać przyprawami.
Pozostały koper wymieszać z mąką , w mieszance panierować ryby.
Smażyć na rozgrzanym maśle z olejem przez 3-5 min z każdej strony w zależności od grubości ryby.
Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
halina