Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Sos do zapiekanek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos można też podawać do przystawek mięsnych.

Sos do zapiekanek

Składniki:

Sos do zapiekanek

 

  • 250 ml majonezu
  • 3 łyżki ketchupu ostrego
  • cebula
  • 3 jajka
  • 2 ogórki konserwowe
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sos do zapiekanek
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, drobno posiekać. Ogórek konserwowy, cebulę obrać i też drobniutko posiekać. Majonez wlać do garnka, dodać ketchup i trzepaczka ubić. Do majonezu wsypać pokrojone jajka, ogórki i cebulę Dodać sól i pieprz do smaku. Gotowy sos zlać do małych słoiczków, wstawić do lodówki. Sos można przechowywać w lodówce do 4 dni. Używa się go do zapiekanek w cieście, wędlin.

Tagi:

jajko jajka