Sposób przygotowania:
Sos Eli paprykowo cebulowyprzygotowanie składników
![Sos Eli paprykowo cebulowy Sos Eli paprykowo cebulowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sos-eli-paprykowo-cebulowy-479961.jpg)
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
![Sos Eli paprykowo cebulowy Sos Eli paprykowo cebulowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sos-eli-paprykowo-cebulowy-479962.jpg)
Papryki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i usunąć szypułki z pestkami. Miąższ papryki pokroić w kostkę.
przygotowanie sosu
![Sos Eli paprykowo cebulowy Sos Eli paprykowo cebulowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sos-eli-paprykowo-cebulowy-479964.jpg)
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, dodać cebulę i chwilę smażyć.
przygotowanie sosu cd
![Sos Eli paprykowo cebulowy Sos Eli paprykowo cebulowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sos-eli-paprykowo-cebulowy-479965.jpg)
Do cebuli dodać pokrojoną paprykę, przyprawy i smażyć dziesięć minut.
przygotowanie sosu cd
![Sos Eli paprykowo cebulowy Sos Eli paprykowo cebulowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sos-eli-paprykowo-cebulowy-479967.jpg)
Podsmażoną paprykę z cebulą podlać wodą i gotować do miękkości. Miękką paprykę dokładnie zmiksować i doprawić maggi do smaku. Sos można podawać z ryżem, makaronem, kaszą lub ziemniakami. Smacznego!
gusia1000