Sposób przygotowania:
Sos fasolowo- pomidorowy :
Cebule obrać , pokroić i usmażyć na złoto na oleju. Fasolę odcedzić. ( trochę odłożyć ) Podgrzać fasolę z cebulką , śmietanką i kostką bulionową .Włożyć do malaksera razem z pokrojonymi ziołami ( trochę zostawić do posypania ) , koncentratem i zmiksować na miazgę . Przelać do garnuszka i doprawić do smaku cukrem, pieprzem , papryka .
Podawać do makaronu jako danie wegetariańskie ( można w tym sosie podawać jajka na twardo , warzywa ) lub do kiełbasy na gorąco z pieczywem lub ziemniakami .
Dla dekoracji posypywać pozostawioną fasolką , ziołami i pokrojonymi pomidorkami i czarnuszką .
Podawać do makaronu jako danie wegetariańskie ( można w tym sosie podawać jajka na twardo , warzywa ) lub do kiełbasy na gorąco z pieczywem lub ziemniakami .
Dla dekoracji posypywać pozostawioną fasolką , ziołami i pokrojonymi pomidorkami i czarnuszką .