Sposób przygotowania:
Sos imbirowo śliwkowy
Zrobić sakiewkę z gazy włożyć tam anyżek zawiązać, uprości to nam potem wyłowienie anyżku z sosu. Śliwki umyć, usunąć pestki i pokroić na kawałki Czosnek zmiażdżyć.
Cebulę drobno posiekać. Śliwki, imbir, czosnek, sos sojowy, cukier, anyżek, sól i pieprz włożyć do rondelka i mieszając od czasu do czasu, gotować, aż śliwki się rozgotują (około 20 min). Jeśli trzeba, rozcieńczyć 2-3 łyżkami wody.
Wlać ocet i gotować bez przykrycia 10 min, aż sos będzie miał konsystencję keczupu. Następnie wyjąć anyżek i dodać dymkę
Cebulę drobno posiekać. Śliwki, imbir, czosnek, sos sojowy, cukier, anyżek, sól i pieprz włożyć do rondelka i mieszając od czasu do czasu, gotować, aż śliwki się rozgotują (około 20 min). Jeśli trzeba, rozcieńczyć 2-3 łyżkami wody.
Wlać ocet i gotować bez przykrycia 10 min, aż sos będzie miał konsystencję keczupu. Następnie wyjąć anyżek i dodać dymkę