kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sos jabłkowo - pomidorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jabłka umyć, pokrajać na ćwiartki, lekko podlać wodą i rozgotować. Gdy miękkie - przetrzeć przez sito.

Sos jabłkowo - pomidorowy

Składniki:

Sos jabłkowo - pomidorowy

 

  • jabłko (antonówki) 50 dag
  • pasta pomidorowa 3 łyżki
  • oliwa 4 łyżki
  • sól
  • cukier
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sos jabłkowo - pomidorowy
Jabłka umyć, pokrajać na ćwiartki, lekko podlać wodą i rozgotować. Gdy miękkie - przetrzeć przez sito. Wymieszać z pastą pomidorową rozgrzaną z oliwą. Przyprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku. Podawać na zimno lub na gorąco, do kasz, klusek, ryb i jaj.