LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Sos jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniały, aksamitny, wprost idealny.

Sos jabłkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos jabłkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Sos jabłkowy
Jabłka obrać, cienko pokroić, wykroić gniazda nasienne i rozgotować w bardzo małej ilości wody. Zmiksować. Dodać masło, sok z cytryny, musztardę. Wszystko zmiksować lub dokładnie wymieszać. Doprawić solą i cukrem. Podawać do drobiu, schabu oraz do chudych wędlin.
Sos jabłkowy
Krojenie, gotowanie i mikswanie jabłek na sos.
Sos jabłkowy
Dodanie masła do zmiksowanego musu jabłkowego.
Sos jabłkowy
Wyciskanie soku z cytryny do sosu jabłkowego.
Sos jabłkowy
Dodanie musztardy Dijon do sosu jabłkowego.