BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Sos jajeczno - chrzanowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sos jajeczno - chrzanowy to prosty, szybki oraz bardzo smaczny sos do wędlin, serów itp. Sos tak przygotowany fajnie się sprawdzi na świątecznym stole.

Sos jajeczno - chrzanowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos jajeczno - chrzanowy

 

  • jajka 5 szt. ugotowane na twardo,
  • majonez 2 łyżki,
  • śmietana 18 % 4 łyżki,
  • chrzan tarty 3 -4 łyżki,
  • cukier , sól i pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Sos jajeczno - chrzanowy
Jajka ugotować na twardo z dodatkiem soli. Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, a następnie obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę.

Do pokrojonych jajek dodać chrzan, majnez wymieszany ze śmietaną oraz cukier, sól i pieprz do smaku.

Całość dokładnie wymieszać.

Tak przygotowany sos podawać do różnego rodzaju serów, wędlin na świąteczny stół.
Sos jajeczno - chrzanowy
Jajka gotujemy na twardo z dodatkiem soli
Sos jajeczno - chrzanowy
Jajka obrac a nastepnie drobno pokroic i przełożyc do miski
Sos jajeczno - chrzanowy
Do jajek dodac majonez ze śmietaną ,chrzan a takze przyprawy