eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gołąbki Eli duszone w sosie pieczarkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam dużą ilość gołąbków, więc dla odmiany połowę obsmażyłam i udusiłam w sosie pieczarkowym.

Gołąbki Eli duszone w sosie pieczarkowym

Składniki:

Gołąbki Eli duszone w sosie pieczarkowym

sos pieczarkowy

gołąbki

  • połowę gołąbków pozostałych po duszeniu z sosem pomidorowym
  • margaryna do smażenia

Sposób przygotowania:

Gołąbki Eli duszone w sosie pieczarkowym

przygotowanie cebuli

Gołąbki Eli duszone w sosie pieczarkowym
Obrane z łupinek cebule pokroić w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie cebuli cd

Gołąbki Eli duszone w sosie pieczarkowym
Rozgrzać olej na patelni i usmażyć cebulę.

Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i usmażyć.

przygotowanie cebuli

Gołąbki Eli duszone w sosie pieczarkowym
Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki.

Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki.

przygotowanie cebuli cd

Gołąbki Eli duszone w sosie pieczarkowym
Pieczarki dodać do cebuli i razem usmażyć.

Pokrojone pieczarki dodać do cebuli, oprószyć solą,pieprzem i usmażyć.

przygotowanie gołąbków

Gołąbki Eli duszone w sosie pieczarkowym

W głębokiej patelni roztopić margarynę i obsmażyć gołąbki z obu stron. Do gołąbków dodać usmażone pieczarki i podlać wodą. Dusić gołąbki aż będą miękkie. Gotowe gołąbki wyjąć na miskę. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu i zagotować. Podawać gołąbki z sosem.

Smacznego!