Sposób przygotowania:
Gołąbki Eli duszone w sosie pieczarkowymprzygotowanie cebuli
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie cebuli cd
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i usmażyć.
przygotowanie cebuli
Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki.
przygotowanie cebuli cd
Pokrojone pieczarki dodać do cebuli, oprószyć solą,pieprzem i usmażyć.
przygotowanie gołąbków
W głębokiej patelni roztopić margarynę i obsmażyć gołąbki z obu stron. Do gołąbków dodać usmażone pieczarki i podlać wodą. Dusić gołąbki aż będą miękkie. Gotowe gołąbki wyjąć na miskę. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu i zagotować. Podawać gołąbki z sosem.
Smacznego!
gusia1000