Sposób przygotowania:
Sos jogurtowo-musztardowy na zimno.
Jajka ugotować ok.10 min.,ostudzić pod kranem zimnej wody,obr-
-ać ze skorupek i białek,żółtka rozgnieść w miseczce z paroma łyżeczkami ostrej musztardy i gęstej śmietany,posiekać białka i dodać do reszty,zalać jogurtem naturalnym,skropić sokiem z cytryny,doprawić odrobiną soli i pieprzu ziołowego lub cytrynowego.Wymieszać i przełożyć do sosjerki lub półmiska do sosów.Posypać świeżym,siekanym koperkiem.Podawać sos do zimnej płyty i jajek na twardo.
-ać ze skorupek i białek,żółtka rozgnieść w miseczce z paroma łyżeczkami ostrej musztardy i gęstej śmietany,posiekać białka i dodać do reszty,zalać jogurtem naturalnym,skropić sokiem z cytryny,doprawić odrobiną soli i pieprzu ziołowego lub cytrynowego.Wymieszać i przełożyć do sosjerki lub półmiska do sosów.Posypać świeżym,siekanym koperkiem.Podawać sos do zimnej płyty i jajek na twardo.