MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Sos koperkowy ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny, szybki do przygotowania sos koperkowy.

Sos koperkowy ze śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos koperkowy ze śmietaną

 

  • pęczek koperku
  • 1/2 kostka rosołowa warzywna
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Sos koperkowy ze śmietaną
Koperek opłukujemy i kroimy . Do garnka wlewamy 125 ml wody, wrzucamy kostkę, dodajemy sól, pieprz i gotujemy przez 3 minuty. Następnie wsypujemy pokrojony koperek i gotujemy 1 minutę. Do szklanki wlewamy śmietanę ,dodajemy mąkę i mieszając dokładnie rozpuszczamy.Gotową śmietanę z mąką wlewamy do garnka z koperkiem, mieszamy i gotujemy 1 minutę. Gotowym ciepłym sosem polewamy dania mięsne, jajka na twardo lub ziemniaczki młode.
Sos koperkowy ze śmietaną
Podstawowe produkty to świeży koperek i śmietana.
Sos koperkowy ze śmietaną
Do garnka wlewamy wodę i rozpuszczamy kostkę warzywną.
Sos koperkowy ze śmietaną
Świeży koperek opłukujemy i kroimy na małe części.
Sos koperkowy ze śmietaną
Koperek wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy 1 minutę.