eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sos korniszonowy Eli

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszny nie codzienny sosik.

Sos korniszonowy Eli

Składniki:

Sos korniszonowy Eli

 

Sposób przygotowania:

Sos korniszonowy Eli
Ogórki pokroić w drobniutką kostkę lub zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,włożyć do rondla,zalać 1.5 litra wody,dodać kostkę bulionową i gotować do miękkości.Na patelni rozgrzać margarynę,dodać mąkę(ilość w zależności od gęstości sosu),przesmażyć,dodać do sosu energicznie mieszając i zagotować.Doprawić do smaku solą,pieprzem,cukrem i maggi.Sos posypać posiekanym koperkiem.Smacznego!