agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

sos marchewkowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczny sos do każdej potrawy.

sos marchewkowy.

Składniki:

sos marchewkowy.

 

  • 200 g marchwi
  • 150 ml śmietanki 30 %
  • 1 łyżka masła
  • sól, cukier
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

sos marchewkowy.
Marchew oczyścić, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli i cukru. Kolejno dodać masło, śmietankę, następnie zdjąć z ognia. Dobrze wymieszać. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać także posiekaną pietruszkę do gotowego sosu. Idealny sos, który nada atrakcyjnego wyglądu potrawie.

Tagi:

marchewka