Sposób przygotowania:
Sos meksykański
Aby przygotować sos meksykański trzeba pokroić drobno cebulę i smażyć ją na 2 łyżkach oleju aż zacznie się robić złota . Dołożyć na patelnię mięso i pozostały olej i smażyć rozgniatając mięso widelcem żeby się rozpadło . Jak mięso się zrumieni przełożyć wszystko do garnka .Papryki pozbawić gniazd nasiennych i pestek. Pokroić w paski . Wrzucić do garnka z mięsem. Zalać 2 szklankami wody. Wsypać szczyptę soli i pieprzu. Dusić 30 minut odkryte mieszając od czasu do czasu. Odcedzić kukurydzę i fasolę ( fasolę przepłukać na sicie przegotowaną wodą ) i dołożyć do mięsa razem z koncentratem . Dusić 5 minut . Doprawić papryką , solą , pieprzem i maggi .
Podawać posypany natką pietruszki .
Podawać posypany natką pietruszki .