Sposób przygotowania:
Sos mięsny z warzywami
Marchew, pietruszkę, seler obieramy, myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Do garnka wlewamy wodę, wkładamy pokrojone warzywa i gotujemy 10 minut. Cebule kroimy w kosteczkę, czosnek tak samo.
Na patelnie dajemy olej kokosowy. Na rozgrzanym oleju smażymy przez krótki czas cebulę, dodajemy mięso mielone i smażymy przez około 10 minut.
Dokładamy ugotowane warzywa, podlewamy wywarem z warzyw i gotujemy przez następne 15 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Na patelnie dajemy olej kokosowy. Na rozgrzanym oleju smażymy przez krótki czas cebulę, dodajemy mięso mielone i smażymy przez około 10 minut.
Dokładamy ugotowane warzywa, podlewamy wywarem z warzyw i gotujemy przez następne 15 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy.





