Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sos miętowy wg Buni II :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Z kuchni angielskiej. Moja wersja .

Sos miętowy wg Buni II :

Składniki:

Sos miętowy wg Buni II :

 

  • 1/2 szklanki wody
  • 2 szklanki usiekanej umytej ( bez ogonków ) świeżej mięty
  • 2 łyżki miodu
  • 1/2 szklanki octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Sos miętowy wg Buni II :
Zagotować wodę , ocet, miód , sól i pieprz. Wrzucić posiekaną miętę .Zagotować . Dokładnie zmiksować. Włożyć do bardzo małych słoiczków i pasteryzować 10 minut. Piszę ,żeby włożyć do małych słoiczków ponieważ używam go mało na jeden raz .Jeśli jednak ktoś lubi jadać go tak jak robią to Anglicy to można zaprawiać większe ilości.

Tagi:

beza bezy