szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

sos morelowo-rozmarynowy do mięs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

oryginalny sos morelowo-rozmarynowy do mięs i wędlin

sos morelowo-rozmarynowy do mięs

Składniki:

sos morelowo-rozmarynowy do mięs

 

Sposób przygotowania:

sos morelowo-rozmarynowy do mięs
Morele umyć, oczyścić i drobno pokroić, w rondlu roztopić masło, dodać morele i dusić aż będą miękkie(ok 15 minut).Następnie zmiksować je na jednolitą masę.Doprawić solą i octem balsamicznym.Oliwę i rozmaryn zmiksować osobno.Wymieszać z morelowym musem.Utworzony sos przelać do sosjerki.Świetnie pasuje do baraniny i wieprzowiny oraz wędlin.