Sposób przygotowania:
Sos orzechowy
Orzechy włoskie sparzyć, zdjąć skórkę. Orzechy włoskie, pinoli, czosnek oraz pietruszkę rozdrobnić razem w mikserze lub moździerzu.
Powstałą masę włożyć do miski i mieszając dodawać śmietanę. Zioła posiekąc drobno. Odłożyc jedną łyżkę zieleniny, a pozostałą dodać do sosu pod koniec mieszania.
Sos przyprawić solą i pieprzem.
Podawać z makaronem, polewając stopionym masłem i posypując serem. Ozdobić odrobiną posiekanych ziół.
Powstałą masę włożyć do miski i mieszając dodawać śmietanę. Zioła posiekąc drobno. Odłożyc jedną łyżkę zieleniny, a pozostałą dodać do sosu pod koniec mieszania.
Sos przyprawić solą i pieprzem.
Podawać z makaronem, polewając stopionym masłem i posypując serem. Ozdobić odrobiną posiekanych ziół.