Sos ostry II Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na ostry sos II Asus

Sos ostry II Asus

Składniki:

Sos ostry II Asus

 

  • 1 łyżka masła
  • 1 mała cebula
  • 1 mała marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • 1 mały kawałek selera
  • 2 listki estragonu
  • 5 ziaren pieprzu
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • 2 łyżki octu winnego
  • Pół szklanki wina czerwonego wytrawnego
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • Sól

Sposób przygotowania:

Sos ostry II Asus
W rondelku stopić masło, udusić w nim umytą i pokrojoną na bardzo drobno marchew, pietruszkę, seler, oraz obraną i posiekaną cebulę, następnie dodać listki estragonu, ziarenka pieprzu, ziarenka ziela angielskiego i listek laurowy. Na koniec wlać ocet i wino. Całość gotować na małym ogniu około 10-15 minut. Następnie przetrzeć przez sito, dodać mielonej papryki i doprawić odrobiną solą do smaku.