alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Sos pieczarkowo - paprykowy do ryżu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pomysł na szybkie, smaczne i jarskie danie? Ryż z sosem pieczarkowo - paprykowym ze śmietanką. polecam :)

Sos pieczarkowo - paprykowy do ryżu

Składniki:

Sos pieczarkowo - paprykowy do ryżu

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowo - paprykowy do ryżu
Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Paprykę umyć, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w paseczki, dorzucić do pieczarek. Cebulę obrać, pokroić i również dorzucić do pieczarek. podsmażać ok 10 min. Następnie dodać sól i świeżo mielony pieprz czarny oraz wlać śmietankę. Cebulkę dymkę umyć i posiekać, dodać do sosu. Gotowy sos wymieszać z ugotowanym ryżem. Smacznego :)

Tagi:

papryka