Sposób przygotowania:
Naleśniki z pieczarkowo paprykowym sosem
Paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy na kawałki. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry. Cebulę kroimy w piórka a kiełbasę w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy cebulę, dodajemy pieczarki i przesmażamy. Do smażenia dodajemy też kiełbasę i paprykę. Solimy podlewamy wodą i dusimy ok 10 min. Dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku. Chwilę razem wszystko dusimy. Usmażone naleśniki ciasno zwijamy w rulony i kroimy na 3-4 części. Ustawiamy na talerzu i obkładamy przygotowanym sosem. Naleśniki smażymy wg wypróbowanego przepisu albo łączymy 1 szkl mleka, 1/2 szkl wody, 1 jajko i tyle mąki by powstało ciasto o gęstości kwaśnej śmietany. Solimy. Smażymy naleśniki na natłuszczonej patelni.