Sposób przygotowania:
Makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy do niej pokrojone pieczarki. Całość przesmażamy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę/paseczki czerwoną paprykę. Podlewamy odrobiną bulionu i całość dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku i zaciągamy śmietaną. Makaron mieszamy z sosem, podajemy posypany parmezanem.
![Makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym Makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-sosem-pieczarkowo-paprykowym-216568.jpg)
![Makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym Makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-sosem-pieczarkowo-paprykowym-216569.jpg)
![Makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym Makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-sosem-pieczarkowo-paprykowym-216570.jpg)
![Makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym Makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-sosem-pieczarkowo-paprykowym-216571.jpg)